Syksyn sarjakuvapajat starttaavat taas Turun pääkirjastossa.

14.9. klo 17-19 fanitaidepaja. Tule kertomaan ja piirtämään, mitä fanitat!
12.10. klo 17-19 croquis-paja. Piirrämme oman taitotason mukaan nopeita luonnoksia erilaisissa asennoissa poseeraavista malleista.
9.11. klo 17-19 käsikirjoituspaja. Harjoitellaan yhdessä sarjakuvallista ilmaisua ja kerrontaa, ja tutustutaan siihen, miten sarjakuvan käsikirjoitus syntyy.
7.12. klo 17-19 Suomi 100v -sarjispaja. Juhlavuoden kunniaksi piirrämme Suomesta sarjakuvia. Millainen on sinun Suomesi?




 


Veikka ja talvi -lastenkirja on tullut painosta!
Tällä kertaa Veikka tutustuu vuodenkierron ihmeisiin. Pientä ketunpoikaa ihmetyttävät niin ruskan värit kuin kylmentyvä sää. Aluksi muuttuva metsä arveluttaa kesää kaipaavaa kettua, mutta äidin ja ystävien opastuksella lähestyvä talvi alkaakin vaikuttaa kiinnostavalta.











  Tuuli on liittynyt Ehyt ry:n Pelitaito-tiimiin, joka jakaa pelaamiseen liittyvää tietoa koululuokissa ja vanhempainilloissa.
Pelitaito.fi:n sivulta saat tietoa ja työkaluja digitaaliseen pelaamiseen liittyen. Asiaa myös pelikasvatuksesta ja pelihaittojen ehkäisystä.


 



Turun pääkirjaston blogissa juttua musiikkia kuuntelevista kirjailijoista.




 

Tuuli liittyi Nörttitytöt-kirjoittajakaartiin peliarvostelijan roolissa. Lue Life Is Strange -arvostelu täältä!


 





Pari Nanna-originaalia myynnissä Rekku Rescuen Rekkutori-hyväntekeväisyyshuutokaupassa. Huuda omaksi!






 


Tuuli takoo kuvituksia nyt myös Osuuskunta Taikamossa.




 

Yhteisötaidetta Turun seudulla. Turun sarjakuvakerho järjestää Kohtaamisten kartta -sarjakuvapajoja, joissa käsitellään omaa kaupunkisuhdetta karttoja ja sarjakuvia piirtäen.



 





Tuuli vierailee Oulun sarjisfestareilla lauantaina 7.11. klo 17:30. Katso tarkemmat tiedot täältä








 

Pohjoismaalainen science fiction- ja fantasia-con starttaa Ahvenanmaalla kesäkuun 26. päivä. Mukana myös pari kuvaa Tuulilta ja muilta mainioilta piirtäjiltä. Käy tsekkaamassa merirosvoaiheinen näyttely, jos olet paikan päällä.




 

Joukko suomalaisia sarjakuvataiteilijoita suunnitteli omia muumihahmoja Muumien Jäljillä -kiertonäyttelyyn.
Katso galleria Helsingin Sarjakuvakeskuksen sivuilta.
Mukana myös Tuulin piirtämä Hyypikki.

 

Vasemmistolainen mielipide- ja kulttuurilehti Libero julkaisi pienen haastattelun. Näköislehden voit lukea täällä.


 

Haastattelu Nörttitytöt-blogissa. Aiheina mm. fantasiageeksuilu ja kentaurin mahalaukut.


 





Aamusetin haastattelu, Elämä & Tyyli 27.8.2014. Lue nettiversio tästä!





 





Veikka on saanut oman sadun! Luontoaiheinen lastenkirja Veikan metsäretki on ilmestynyt kirjakauppoihin. Kirjan voi tilata myös Arktisen Banaanin verkkokaupasta.







 


Tuuli kirjoitti Pirkanmaan kirjastojen ystäväkirjaan.





 


Tuuli vieraili nuortenohjelma Galaxissa 25.12.2013. Ohjelmassa heitettiin tikkaa ja juteltiin sarjakuvista.





 


Vuoden 2013 loppu on ollut sarjakuvapajojen aikaa. Tuuli on vetänyt sarjispajoja useissa Turun alueen kouluissa ja kirjastoissa ja Helsingissä Tyttöjen Talolla. Sarjakuvantekijän ammatin iloihin ja varjopuoliin on tutustuttu myös Somerolla ja Harjavallassa. Joulukuun on kruunannut Turun sarjakuvakerhon ensimmäinen 12 tunnin sarjakuvakurssi, joka pidettiin nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa. Jatkoa seuraa ensi vuonna!
Kuva © Lausteen koulu



 






Testaa ilmastotietämyksesi uusimman Nuorten Luonto -lehden testissä. Nanna auttaa! Mukana myös piirtäjän haastattelu.







 



Uusi Nanna-albumi on ilmestynyt kauppoihin! 128-sivuiseen albumiin on kerätty sunnuntaistrippejä ja muuta kivaa vuosien varrelta.











 




Uusimman Tähtivaeltaja-lehden kannessa on merellistä meininkiä.











 

Jokainen kissa on tarina sinänsä. Ninni Aalto ja Tuuli Hypén ovat keränneet kissajuttuja omien ja tuttujensa kokemusten pohjalta. Niistä on muokattu tämä kokoelma sarjakuvia, joissa päivitellään kissanpäiviä urakalla. Kas, kissa! on iloinen teos hassujen kissojen ja kissan hassuuttamien ihmisten yhteiselosta. Erinomainen lahja kaikille kissojen ystäville!

Kas, kissa! -kirjaa voi tulla ihastelemaan Tampere Kuplii -tapahtumaan Tampereelle 22.3.-24.3.2013. Tule seuraamaan tekijöiden haastattelua lauantaina klo 12 Vooninki-saliin. Huomioi myös "Ihanat naiset strippaa": Milla Paloniemi, Anni Nykänen ja Tuuli Hypén keskustelevat strippisarjakuvista. Klo 15:00, TR1.




 

Omituisten otusten sarjakuvat -näyttely Helsingissä!

Tuuli Hypénin, Maria Björklundin, Aiju Salmisen ja Kati Närhen töitä nähtävillä 2.3-1.4.2013 Helsingin Arabianrannan Kääntöpaikalla, osoitteessa Intiankatu 1!











 
Turkulainen Mobile-lehti haastatteli piirtäjää, joka kertoo cityketuista ja kotikaupunkiin liittyvistä muistoista. Lue juttu tästä!
  Höh!... ja muita sarjakuvakertomuksia lapsille

"Tiedätkö, mikä yhdistää laiskiaisenpoikasta, pitsoja rakastavaa tähtitieteilijää, nirsoa prinsessaa, joukkoa petoeläimiä, robottia ja sankarijänistä? Ne kaikki seikkailevat omissa tarinoissaan tässä hurjan jännittävässä ja mukaansatempaavassa sarjakuvakirjassa. Kertomusten takana on joukko Suomen eturivin sarjakuvantekijöitä." 68 s., ovh 20€. Saatavana Sammakon kirjakaupoista.